FAQMag mijn dochter van 15 onder de zonnebank?
Het antwoord is nee.
Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, mag je nog geen gebruik maken van zonnebankapparatuur. Het is niet zo dat zonlicht slecht is voor kinderen, maar als ze regelmatig buiten spelen krijgen ze wel genoeg zon. Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan huidschade veroorzaken, beschadigde cellen delen zich omdat de kinderhuid nog groeit. Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen en moet daarom worden afgeraden.

Waarom moet ik een huidanalyse formulier invullen?
Wanneer u onze studio voor de eerste keer bezoekt bent u verplicht een huidtype-analyse formulier in te vullen. Op deze manier weet de zonneconsulent uw huidtype en kan er een passend advies worden gegeven over welke zonnebank goed bij u past.

Wat is de 0,3 norm?
De norm stelt dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3W/m2, oftewel: de kracht van de zon aan de Middellandse Zee rond het middaguur.

Word ik op de zonnebank net zo bruin als in de zon?
Ja, het bruiningsproces verloopt precies hetzelfde en het maakt voor de huid niet uit of de UV- straling van de zon of van de zonnebank komt.

Waarom krijg ik witte plekken op mijn stuitje en/of schouderbladen?
Deze plekken noemen wij drukplekken, hier rust uw gewicht op en is er geen goede doorbloeding. Het helpt om tijdens het zonnen af en toe te gaan ‘verliggen’ zodat er geen drukplekken ontstaan.

Mag ik zonnen tijdens mijn zwangerschap?
Ja, de indringdiepte van UV licht is zo gering dat de foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen of er schade van te ondervinden.
Wat wel een reden is om extra voorzichtig te zijn met zonlicht is dat de hormoonhuishouding sterk verandert tijdens de zwangerschap. Dit kan bij sommige vrouwen resulteren in onregelmatige pigmentvlekken, welke zich vooral in het gezicht ontwikkelen.

Mag ik met medicijnen op de zonnebank?
Nee, u mag met bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld vele antibiotica niet onder de zonnebank. Lees daarom de bijsluiter goed of vraag advies aan uw huisarts/apotheker.